آشپزخانه را می توان یکی از پر رفت و آمدترین مکان یک خانه دانست؛ پس زیبایی، کارایی و مرتب بودن آن برای همه افراد مهم است. آشپزخانه از وسایل و بخش های مختلفی مانند یخچال، سینک، اجاق گاز و کابینت تشکیل شده است. شاید در عصر حاضر کابینت را بتوان بخش اساسی و جدانشدنی از نمای آشپزخانه دانست.
انواع کابینت شامل موارد زیر می شود:
براساس سبک طراحی:
- کابینت نئوکلاسیک
- کابینت کلاسیک
- کابینت مدرن
- کابینت ممبران مدرن
بر اساس جنس متریال:
- کابینت ام دی اف (MDF)
- کابینت هایگلاس
- کابینت ممبران
- کابینت ممبران پولیشی
- کابینت انزو
شاید شما هم با دیدن این همه کابینت دچار سردرگمی شوید، که کدام برای شما مناسب تر یا کدام زیبایی بیشتری را به آشپزخانه شما هدیه می دهد. حال به تفصیل به شرح هرکدام و مزایا و معایب آن ها می پردازیم.
کابینت نئوکلاسیک
کابینت نئوکلاسیک در واقع همان ترکیب کابینت کلاسیک و مدرن است. همین عامل باعث شده که نسبت به بقیه کابینت ها افراد بیشتری با این سبک ارتباط بیشتری بگیرند. این نوع کابینت ها شاید منبت کارها و ریزه کاری های کابینت کلاسیک را نداشته باشند، اما مثل سبک مدرن هم ساده و بی روح نیستند.
جنس این نوع کابینت ها می تواند چوبی، روکش چوب، ممبران، پلی اورتان و پولیشی باشد. کابینت های چوبی نئوکلاسیک را رنگ می کنند تا دوام بیشتری داشته باشند، اما برخی رنگ طبیعی چوب را بیشتر دوست دارند. با این وجود این نوع سبک قیمت بالایی دارد که بهتر است به جای استفاده از جنس چوبی آن، از روکش چوبی استفاده شود.
رنگ های مختلفی از این نوع کابینت تولید و ساخته می شوند، ولی در اکثر مواقع افراد رنگ های سرد و روشن را بیشتر می پسندند. تاج و زیر چراغ های نئوکلاسیک یکی از عوامل پرطرفدار و زیبایی ساز این نوع از کابینت ها هستند. برخی حکاکی ها باعث زیبایی بیشتر این نوع کابینت ها هستند.
افرادی که می خواهند احساس کلاسیک بودن را بیشتر از این نوع کابینت ها بگیرند، برخی از نوع این کابینت ها با درب های حصیری ساخته شده که ذهن شما را به سمت سبک کلاسیک و قدیمی تر می برد، اما المان های جدید نیز در آن رعایت شده است.
ویژگی های کابینت نئوکلاسیک:
- تقارن کامل: مشکلی که در سبک کلاسیک وجود دارد در اکثر مواقع نامتقارنی است که البته زیبایی هایی را در خود دارد، اما نئوکلاسیک این مشکل را حل کرده.
- استفاده از شیشه: در برخی موارد نیز می توان از درب های شیشه ای برای کابینت های ویترینی استفاده کرد که زیبایی ظروف داخل آن نیز به افراد حاضر در آشپزخانه نمایش داده شود.
- ارتفاع تا سقف: اگر به دنبال کابینتی جادار و کامل می گردید، قطعا باید ارتفاع تا سقف را پر کند تا بتواند فضای زیادی برای استفاده شما در آن بدهد.
- مناسب برای انواع آشپزخانه ها
کابینت کلاسیک
کابینت کلاسیک همیشه درمقابل مدرنیت وجود داشته است. یعنی افرادی که سبک کلاسیک را می پسندند، اکثرا با سبک های مدرن ارتباط برقرار نمی کنند. این نوع کابینت ها با داشتن نقش های فراوان و زیبا یک نوع حس نوستالژی را در ما زنده نگه می دارد. در حال حاضر کابینت های کلاسیک در انواع شکل ها وجود دارد؛ مثلا در اکثر آن ها درب هایی دارای منبت و معرق دارند.
قیمت این نوع کابینت ها به دلیل داشتن طرح و نقش ها و ریزه کاری های زیاد، خیلی بالا هست. این نوع کابینت ها بیشتر در رنگ های گردویی، سفید، قهوه ای و خاکستری ساخته و تولید می شوند چون این رنگ ها مشتری های بیشتری دارند.
حالت ویترینی این نوع از کابینت ها برخلاف نئوکلاسیک بدون درب هست. یعنی در حالت های بدون درب درست می شوند که بتوان از جزئیات داخلی مانند ظروف و استکان ها و … کامل دیده می شود. فقط به دلیل گران بودن این سبک باید حواستان بیشتر جمع باشد که اجسام خشن و تیز را در نزدیکی آن قرار ندهید که با برخورد به کابینت طرح های آن اسیب ببیند.
این نوع سبک بیشتر در خانه هایی استفاده می شود که مبل ها و دکوراسیون داخلی خانه سبک کلاسیک و نوستالژی بیشتری دارد. زیبایی چشم نواز و ریزه کاری ها می تواند حتی مهمان های شما را ساعت ها مبهوت خود کند، چون ما ایرانی ها به شدت به نقش و نگار ریزه کاری شده علاقه مندیم. این طرح ها بر خلاف بقیه طرح ها به نحوی اصیل تر و دارای طرح های ایرانی مانند بته جقه نیز هست.
افرادی که علاقه مند به گذشته تاریخ ایران هستند می توانند با طرح های ایرانی آن را مزین کنند و به نحوی اصالت را به خانه خود بیاورند.
ویژگی های کابینت کلاسیک:
- درب منبت کاری و معرق کاری شده
- قیمت بالا
- نوستالژی بودن
- استفاده از طرح های منحنی
- مناسب برای آشپزخانه های بزرگ و متوسط
- به دلیل استفاده از چوب سنگین تر هستند.
- استفاده از کانتر سنگ
- به دلیل استفاده از طرح های درشت باعث بزرگتر دیده شدن آشپزخانه می شوند.
کابینت مدرن
سبک مدرن برخلاف سبک های قبل تنوع بیشتری دارد و ایده ها بهتر می تواند روی آن پیاده شود. این نوع کابینت ها عموما بدون دستگیره و در حالت مگنتی (مغناطیسی) هستند. شما در این سبک می تواند انواع رنگ های روکش هایگلاس را برای کابینت خود در نظر بگیرید.
روکش های پلکسی گلاس، پی وی سی، لمینتی و پلی استر در این نوع کابینت ها زیاد استفاده می شود. افرادی که عاشق تکنولوژی و دنیای جدید هستند قطعا سبک مدرن برای آن ها مناسب است. صاف بودن درب ها یکی از جذاب ترین ویژگی ها برای علاقه مندان به این طرح است. افرادی که زیبایی را در سادگی می بینند قطعا خواستار این طرح ها می شوند.
ممکن است به این مقاله هم علاقه مند باشید: کابینت مدرن در شیراز
ویژگی های کابینت مدرن:
- دستگیره های مخفی مگنتی
- براق و ساده بودن
- استفاده آسان
- هزینه کمتر نسبت به کلاسیک و نئو کلاسیک
- نظافت آسان
- متریال ضدخش
- مقاوم دربرابر حرارت
- تنوع رنگی بالا
- کشوهای خاص با طول زیاد
این نوع کابینت ها برای آشپزخانه هایی با نورگیر کم یا محدود و آشپزخانه های کوچک یک انتخاب بسیار خوب و مفید می تواند باشد. جنس استیل و گالوانیزه نیز از انواع متریال های استفاده شده در این نوع کابینت هاست.
سبک مینیمال که در طراحی کابینت های مدرن و ایجاد آشپزخانه های مدرن به کار می رود، سبکی است که بتواند شما را از نظر سادگی و زیبایی راضی کند. دستگیره های توکار و مخفی این نوع کابینت ها باعث جذابیت خاص می شود.
در برخی موارد نیز مدرنیت خود را بیشتر در کابینت نشان می دهد و دستگیره ها لمسی می شوند. یعنی با لمس درب ها باز یا بسته می شوند. این نوع از کابینت ها قاعدتا قیمت بالاتری نسبت به سبک های ساده تر دارند. همچنین کابینت کار برای پیاده کردن طرح های هوشمند باید حرفه ای تر و زبده تر باشد.
قیمت انواع کابینت
کابینت ها براساس قیمت از بالا به پایین : کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن هست. البته گاهی می تواند کابینت مدرنی درست شود که قیمتش از کلاسیک بالاتر باشد ولی در اکثر مواقع اینطور نیست.
قیمت نهایی کابینت ها بر اساس موارد زیر تعیین می شود:
- سختی نصب
- ابعاد پروژه
- اسکلت و بدنه اصلی
- صفحه کابینت
- یراق آلات مانند دستگیره ها، لولاها و پایه ها
- جنس متریال به کار رفته
به همین دلیل اگر بخواهید که قیمت دقیق آن را بدانید بهتر است ابتدا این موارد را مشخص کنید و سپس به کابینت کار پیام دهید.